Een stage bij Bespeak

Sinds twee weken wandelt Olaf door de gangen van Bespeak. Hij is hier een periode van 12 weken om zo veel mogelijk te weten te komen over het werkende leven van een onderwijskundige. Lees hieronder de details!

Wie ben je?
Mijn naam is Olaf Pijl en momenteel ben ik bezig met mijn master Onderwijswetenschappen (Educational Sciences) op de Universiteit van Utrecht. Voor deze studie heb ik de Academie Lichamelijke Opvoeding en Sport gevolgd in Amsterdam. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik meer energie kreeg om andere studenten goed te maken in het geven van het vak lichamelijke opvoeding, dan dat ik zelf les aan het geven was. Mensen helpen ontwikkelen in iets wat zij leuk vinden, dat is waar ik energie van krijg.

Naast mijn stage, doe ik ook nog onderzoek naar de effectiviteit van Augmented Reality apps in het praktijkonderwijs. Ook zit ik in de studenteninspraak van de universiteit, waar ik advies geef aan de opleiding en de faculteit namens de studenten. Ten slot organiseer ik onderwijskundige lezingen en workshops bij studievereniging VOCUS (www.svvocus.nl).

Wat ga je doen bij Bespeak?
Tijdens mijn stage bij Bespeak ga ik mij bezig houden op drie verschillende vlakken. Mijn hoofdtaak zal liggen op onderzoek, evaluatie en uiteindelijk een advies opstellen op het gebied van leren en gedragsverandering. Daarnaast ga ik mezelf oriënteren op het beroep van een onderwijskundige ontwikkelaar, dus educatieve content schrijven en inzicht krijgen in de processen die hierbij horen. Als kers op de taart ga ik mezelf ontwikkelen op het gebied van e-learning en hier mee aan de slag. Ook ga ik mee naar mediadagen waar instructiefoto’s en video’s gemaakt worden. En dat allemaal in twaalf weken / drie werkdagen per week!

Wat hoop je te kunnen leren bij Bespeak?
Ik hoop te leren, wat ik op mijn opleiding nog niet heb geleerd en ook niet kan leren. Dat is namelijk erachter te komen hoe het is om te functioneren binnen een onderwijskundig team. Dat gaat bij Bespeak lukken omdat het team heel erg open staat voor mij en zij mij graag alles willen leren en laten zien. Daarnaast wil ik leren hoe je een e-learning ontwikkeld en hoe je goede onderwijskundige teksten kunt ontwikkelen. En natuurlijk, ik wil hier gewoon een leuke tijd ervaren met gezellige mensen om mij heen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit helemaal goed gaat komen!

Mocht je nog vragen hebben kunnen jullie mij bereiken op o.pijl@bespeak.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.